Prima pagina Scurt istoric BRM Terminal Giurgiu Avantaje Topul firmelor judetene Galerie foto Forta de munca Firme Top Contact
Zona Libera Giurgiu

Infiintarea Zonei Libere Giurgiu

Zona Libera Giurgiu s-a infiintat prin Hotararea Guvernului Romaniei nr. 788/1996, in scopul promovarii schimburilor internationale si al atragerii de capital strain pentru introducerea tehnologiilor noi, precum si pentru sporirea posibilitatilor de folosire a resurselor economiei nationale, atat amplasamentul cat si existenta unor utilizatori preponderent cu activitate industriala conferindu-i un specific deosebit.


Obiective

Pe langa functia traditionala de centru gravitational pentru fluxurile comerciale internationale, Zona Libera Giurgiu are ca obiective prioritare atragerea investitorilor straini pentru dezvoltarea de activitati industriale precum si stimularea exporturilor de produse prelucrate. Zona Libera Giurgiu se intinde pe o suprafata de 160 ha .Ceea ce o distinge de zonele libere din Romania este faptul ca are un profil preponderent industrial , aici functionand inca de la infiintarea sa unitati de productie.
Se urmareste concentrarea capitalului investitional spre acest gen de activitati, pornind de la considerentul ca exista deja spatii de productie disponibile, care necesita minime imbunatatiri, iar de pe alta parte in municipiul Giurgiu exista forta de munca calificata, intr-o mare diversitate de meserii care se preteaza activitatilor productive.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player